Sari la conținut
Caută în
 • Mai multe opțiuni...
Găsește rezultate care...
Găsește rezultate în...
Voteaza zilnic thumb_up

Alynutz

Ex Staff
 • Număr conținut

  429
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Reputație Comunitate

13 Incepator

Despre Alynutz

 • Rang
  Ex Staff

Contact Methods

 • Facebook
  Nu :)

Vizitatori Recenți Profil

924 citiri profil
 1. Alynutz

  Bine ai venit pe EVICT.RO.
 2. Alynutz

  Bine ai venit pe EVICT.RO.
 3. Alynutz

  Bine ai venit pe EVICT.RO.
 4. Alynutz

  Bine ai venit pe EVICT.RO.
 5. Alynutz

  Bine ai venit pe EVICT.RO.
 6. Alynutz

  Bine ai venit :D
 7. Alynutz

  Bun venit :D
 8. Cei mai mulți utilizatori de PC-uri nu interacționează niciodată cu rândul de taste funcționale din partea de sus a tastaturii, dar acelea incorporează funcții utile. Prezente încă din anii `80 pe tastaturile PC-urilor noastre, tastele funcționale au devenit o constantă și o himeră în același timp. Mulți dintre noi au ajuns să abuzeze de rândul de taste funcționale în momentul în care producătorii de laptopuri le-au asociat acestora numeroase alte funcții decât cele originale. Astfel, indiferent dacă aveți un PC sau un Mac, puteți folosi tastele de la F1 la F12 pentru ajustarea luminozității ecranului, a volumului, pentru a schimba melodia în player-ul preferat sau, uneori, pentru a ajusta luminozitatea la tastatură. Numărul celor care nu utilizează niciodată setul de taste funcționale este atât de mare încât, în noile MacBook Pro-uri lansate de Apple la finele lui 2016 au fost eliminate. În altă ordine de idei, mulți programatori sunt dependenți de tastele funcționale, iar dacă ați folosit vreodată Windows Commander, Norton Commander sau Midnight Commander, respectivele butoane au reușit cu siguranță să creeze dependență. La ce ajută rândul de taste funcționale de la F1 la F12 F1 – În majoritatea programelor pe care le aveți instalate, aceasta vă deschide o fereastră de ajutor, cu informații referitoare la utilizarea aplicației. F2 – Vă permite să redenumiți rapid un director sau fișier. F3 – Deschide funcția de căutare din aplicația curentă. Alternativa ar fi să apelați la CTRL + F în majoritatea browserelor, în Word, Excel și nu numai. F4 – Combinația ALT + F4, una dintre cele mai populare printre utilizatorii de PC vă permite să închideți rapid programul deschis în prim plan. Command + Q face același lucru pe Mac. F5 – Vă ajută să reîncărcați o pagină web în browserul vostru preferat sau în File Explorer, respectiv Windows Explorer. F6 – Poziționează cursorul în bara de adresă a browserului pentru a tasta rapid fără să mai puneți mâna pe mouse. F7 – În suita de aplicații Microsoft Office, inclusiv Word sau Excel, F7 deschide fereastra de corectură gramaticală și ortografie – spell checker. F8 – Apăsată imediat după pornirea unui sistem, afișează meniul de boot prin care puteți alege mediul de stocare de pe care vreți să porniți PC-ul. Ajută mai ales la instalarea unui sistem de operare, în cazul în care vreți să instalați Windows de pe un stick USB. F9 – Reîmprospătează un document în Microsoft Word și sincronizează sau descarcă email-urile din Outlook – send/receive. F10 – Activează bara de meniu în aplicația pe care o aveți în prim plan pentru a accesa mai rapid diverse funcții fără utilizarea mouse-ului. Shift + F10 este echivalentul unui click dreapta de pe mouse. Din nou, vă ajută să fiți mai eficienți. F11 – Permite utilizarea unui browser web pe întregul ecran, fără alte distrageri. O a doua apăsare revine la modul clasic de vizualizare. F12 – Deschide fereastra de salvare a documentului deschis în Microsoft Word.
 9. Fiecare site de pe internet este aociat unei adrese IP . Atunci cand tu folosesti numele unui site sau al unui domeniu , DNS-ul traduce acel nume intr-o adresa IP .Aceasta adresa permite comunicarea serverului cu browser-ul . Folosing comanda Ping poti afla care este aceasta adresa a site-ului . Instructiuni : 1. Click pe butonul Start si alege Run . In campul Run scrie cmd si apasa Enter . 2. Tasteaza ping .Tastarea fara parametrii va duce la afisarea optiunilor aditionale . 3. Tasteaza ping <domain_name> si in loc de <domain_name> scrie numele site-ului . Dupa cateva secunde , langa numele site-ului va fi afisata adresa de IP . Atentie : - daca folosesti o varianta mai veche de Windows , adica 95 sau 98 , atunci tasteaza command in loc de cmd . - nu adauga prefixul www. la cautarea ta . Scrie direct numesite.com ( exemplu ) in loc de www.numesite.com
 10. Am vazut pe un forum cateva persoane care vorbeau despre un “bug” la scriptul PHPLD, la functia pentru un director de articole. Spuneau ca nu poti pun un link pe un cuvant cheie cand vrei sa pui un articol in director.In realitate, nu este nici un bug, trebuie doar sa umblati putin la setari si sa “aprobati” spre utilizare tagul a si atributu href.Pentru a face asta trebuie sa va logati in panoul de admin de la director si sa va duceti pe Settings dupa care pe Security.ImagineDupa asta, trebuie sa faceti cateva setari.Alegeti YES la Allow HTML si la Allow HTML ATRRIBUTES.Dupa asta, in casuta de la Allowed HTML tags, adaugati tagul a.La Allowed HTML ATTRIBUTE tags adaugati si href.Am pus o imagine mai jos pentru a va da seama mai bine ce aveti de facut.ImagineAsta este tot, dupa ce ati facut toate setarile apasati pe butonul SAVE din parte de jos a paginii si a-ti rezolvat “bugul”. Acum puteti sa folositi scriptul pentru un director de articole fara probleme.P.S Daca doriti ca vizitatorii sa poata folosi si alte atribute pentru tagul a, nu trebuie decat sa le adaugati, despartite prin virgula, in dreptul casutei de la Allowed HTML ATTRIBUTE tags.
 11. Alynutz

  Cat de repede tastez sau cum invat sa tastez mai repede sunt doua intrebari pe care in mod cert multi dintre noi ni le-am pus. Altii care sunt inca la inceput de drum in tehnoredactare sau tastarea cuvintelor cu ajutorul unei tastaturi qwerty or sa aiba mai mult ca sigur si ei aceaste intrebari.Pentru cei care nu stiu cum se poate invata sa tastezi mai repede, am un sfat: scrieti, scrieti si iar scrieti. Asa ca si exemplu, eu cand am dat prima data de calculator a fost undeva prin 97 si cum atunci era boala Mirc-ului (asl pls … etc ) ) vreo cativa ani am tot batut acolo la tastatura. Acum ca e moda cu messengerul incercati sa scrieti cat mai mult, dar in special cat mai corect si fara k in loc de ca si j in loc de sh…. etc.Dupa atata timp sincer, nu pot sa spun ca tastez foarte repede, dar recunosc ca am ajuns la stadiul in care uitatul la tastatura nu mai reprezinta un lucru important in redactare. Citind ca de obicei RSS-urile am dat peste acest articol care m-a facut si pe mine curios cat de repede tastez. Ei bine, acesta cred ca este cel mai bun scor pe care as fi putut sa il obtin, din doua incercari pe care le-am dus la capat, dar daca as sta sa scriu romane cu viteza de mai jos as face scurta la degete, dar ma rog asta e alta treaba. Vezi cat de repede tastezi.Speedtest
 12. Daca detineti un laptop marca Lenovo (IBM) atunci s-ar putea sa va intalniti cu problema expusa mai sus. Pentru a o rezolva urmati pasii de mai jos: 1. Deschideti aplicatia Access Connections (o gasiti in Start -> Programs ->Thinkvantage) 2. Mergeti la Configure | Global Settings si debifati (DEZACTIVATI) “Enable automatic wireless LAN radio control”. 3. Mergeti la Configure | Automatic Location Switching si debifati (DEZACTIVATI) “Enable automatic location switching”. Daca tot se dezactiveaza placa de retea wireless, incercati sa mergeti in Device Manager -> Network Adapters , clic dreapta pe placa wireless -> Properties -> Advanced. In lista setati Power Save Mode off.
 13. Sa spunem ca avem windows xp si microsoft office word 2003, dar vrem sa deschidem un fisier microsoft office word 2007 care foloseste alta extensie.Va trebui sa instalam un program care recunoaste aceasta extensie.Acesta a fost doar un exemplu,sunt multe astfel de situatii,iar cautarea programelor potrivite pentru fiecare extensie devine ceva imposibil. Totusi,putem folosi programul FreeViewer care se descurca cu orice tip de extensie. Il descarcam si instalam.Acum putem deschide orice fisier vrem.
 14. Alynutz

  Pentru a bloca un site merge in ; C:\Windows\System32\drivers Cautam fisierul hosts si il deschidem cu notepad. Acum la final adaugati 127.0.0.1 apasati tasta tab si scrieti adresa de exemplu exemplu.com dupa apasati space si scrieti din nou exemplu.com Exemplu: 127.0.0.1 exemplu.com exemplu.com (nu copiati aceasta linie pentru ca nu va functiona). Pentru windows 7 64 biti navigati in C:\Windows\Sysnative\drivers\ pentru a gasi fisierul hosts. Este recomandat sa faceti o copie de rezerva a fisierului hosts,pentru orice eventualitate.
 15. Alynutz

  Author Tutorial: Jetox Sunt mai multe motive pentru care primiti aceasta eroare, dar cel mai des se intampla sa fie introduse gresit user-ul si parola pe care le-ati primit de la ISP-ul vostru (Internet Service Provider). Ce e de facut in acest caz ? 1. Dati dublu-click pe conexiunea de internet 2. Introduce-ti user-ul si parola furnizate de ISP in casutele corespunzatoare. ATENTIE! : foarte multi dintre voi nu scriu corect user-ul sau parola; de ex: aveti user-ul BB000000 ; NU puneti spatiu intre litere si cifre, sau inainte ori dupa user si/sau parola; de asemenea, nu confundati cifrele. 3. Dupa ce ati introdus corect datele, aveti grija sa bifati "Save this user name... " pentru a nu fi nevoiti sa le scrieti de fiecare data, dupa care, bineinteles, "Connect" 4. Daca doriti sa dati doar dublu-click pe iconita, fara sa mai dati " Connect ", atunci apasati butonul " Properties " 5. Acum click pe tab-ul " Options " si debifati a 2-a casuta " Prompt for name and password... " si " Ok " 5.1. 5.2. Enjoy.
×